Het plezier van lingerie kopen

Met al die zon en topjes die daarbij horen moeten er echt nieuwe bh’s gekocht. Ik ben toe aan nieuw ondergoed. En slipjes, die erbij passen, dan heet het weer lingerie. En dat is veel sexier.

Wat een gedoe, eerst om de juiste maat te vinden. Op één of andere manier heb ik 5 verschillende maten gekregen. Ik ben wel in verval natuurlijk en alles gaat richting het zuiden maar ik blijf hardnekkig denken dat alles nog aardig op zijn plaats zit. De maten die aan de rekken hingen, gingen van B naar C en D en van 70 naar 80 en 85. Maar qua grootte leken ze allemaal op elkaar. Ik was het spoor bijster. Toen nog de bijpassende slipjes, 1 voor het sexy en 1 voor de degelijkheid per bh en dat is toch ook een ramp om zo iets simpels voor elkaar te krijgen omdat mijn logica niet de logica van de winkel is. 

Ik was op een gegeven moment met 12 bh’s en 24 slipjes in een hokje in gevecht met de hangertjes, bandjes, beveiligingsclips en mezelf.

De bewaker hield me al in de gaten, maar ik deed niets wat niet mocht. Er hing geen bordje hoeveel stuks ik eigenlijk mee het hokje in mocht nemen en anders mocht de zichzelf-heel-stoer-vindende-iets-te-dikke-held ze allemaal vasthouden. Ik was al zover heen dat ik het zeker aan hem gevraagd zou hebben.

Sinds kort heb ik een bril en die moet steeds op en af om naar de juiste maat te kijken, sommige van dat ondergoed gaat over je hoofd, wie verzint dat, zeker een man? Gelukkig was daar een plankje voor, voor die bril, anders zouden het nog dure setjes worden, mocht ik al slagen tot het kopen van meer dan één. Had ik eindelijk een bh die goed zat en me nog 18 leek zijn (ach laat me in de waan), bleek dezelfde maat niet op te gaan voor andere exemplaren! En geen bijpassend slipje erbij hè, alleen een superdunne tanga! Ik dacht dat die allang niet meer konden. En je weet wat je moeder altijd zei: trek heel ondergoed aan want stel dat je een ongeluk krijgt. Maar ze wist natuurlijk niet dat zo’n klein lapje ooit slip genoemd zou worden en wil je daar dan in gevonden worden?

Terwijl ik me voorover buig omdat er weer een aantal hangers in de knoop zitten en mijn hoofd roder en roder wordt van ergernis, en misschien wel van de opvliegers die zich in rap tempo meldden, gaat mijn gordijn open en staat er een Chinees! Nu heb ik niets tegen Chinezen en om niet te discrimineren zal ik ook noemen dat het een Japanner kan zijn geweest. Hij kijkt me aan en brabbelt wat en ik vraag me razendsnel af in welke taal ik hem te woord zal staan. Alsof ik zoveel talen tot mijn beschikking heb, Chinees en Japans behoren zeker niet tot die categorie. Ik wil dat een ieder zich thuis voelt in dit land en ik blijf dus beleefd en vraag hem vriendelijk op te hoepelen. Hij verstaat mijn gebroken Engels of mijn expressie was duidelijk genoeg, hij hoepelt in ieder geval op.

Als ik uitgeput wil neervallen op mijn stoel besef ik juist op tijd dat ik daar net mijn bril heb gelegd omdat het plankje inmiddels dienst doet als bijouplateau. Ik hou me vast aan een overvolle haak aan de muur. Leve de hoeveelheid haken in dit hokje! Ondertussen hoor, maar vooral ruik, ik een kind met een poepluier in de buurt en hoop dat hij goed naar zijn moeder luistert want ik weet niet of ik nog veel geduld overheb om die in peutertaal te woord te staan.

Uiteindelijk lukt het me om 2 bh’s te scoren en 2 sets slipjes. Die er min of meer bij passen. Het lijkt of ik een enorme prestatie heb geleverd zo uitgeput ben ik. Steunend en zuchtend en vuurrood verlaat ik mijn hokje, in mijn ene hand een wirwar van hangers die ik gelukkig aan een rek backstage kwijt kan, in mijn andere hand de prooi. De bewaker staat nog op zijn plaats en kijkt me na, als ik naar de kassa loop en naar de uitgang. Dan sta ik buiten en adem uit. Pfff missie geslaagd!

Advertisements

3 thoughts on “Het plezier van lingerie kopen

  1. Geweldig verhaal!
    Helaas ken ik het.. ik heb ook zo’n geweldige bh maat.. En dan die omvang.. grr, 70E en eigenlijk 65E en soms D, nou dat vind je dus echt nergens.. Dus ik moet altijd m’n moeder bellen in dat hokje en min of meer uitleggen hoe de sluiting van de bh eruit zit en hoe de bandje aan de achterkant vastzitten. Dan kan zij min of meer bepalen of ze hem kan vermaken. Momenteel heb ik zo’n 4 bh’s die echt goed zitten dankzij mams, dat neemt niet weg dat ze met 1 bh ongeveer een uur bezig is.. Arme zij, maar ze is altijd blij met de kleinigheidjes die ik voor d’r meebreng als ze me weer eens uit de bh brand heeft geholpen 😀

  2. Nou Wilma, ik ken je nu wel. Want tjonge, jonge…wat kun jij een verhaal schrijven zegt. De slipjes denderen om mijn oren hier. En dan die chinees, die priemende ogen van die bewaker en daartussen jij met rood hoofd.

    Het is voldoend om beelden bij dat verhaal te krijgen. Enorm leuk geschreven.

    Ik ga even door met lezen. Want nu wil ik alles.

  3. met een glimlach gelezen, heel herkenbaar en toch wel fijn om te weten dat ik niet de enige ben die het toch echt niet prettig kan vinden om lingerie te passen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s