De vlam erin

Wat bezielt iemand om een kerstboom naast een auto te leggen? En nog meer vraag ik me af wat iemand bezielt om die boom naast onze auto te leggen? Vooral omdat er ook verbrande takken aanzaten. Zaten die er al aan of zijn die op de plaats delict aangestoken? Of is het nog geen plaats delict als er geen brand ontstaat? Om half drie ’s nachts keken we nog eens uit ons raam om te kijken of de rust was teruggekeerd in de straat na al het Nieuwjaarsvuurwerk en daar lag dan opeens die boom.

Welke gek doet nu zo iets, riep ik. En dat riep ik nog een keer toen ik hoorde dat hij een beetje aangebrand was. Toen riep ik het harder! Wie haalt het in zijn botte kop om dat op zijn geweten te hebben? Slepend met dat ding op weg naar te container te moe geworden? De container is nog 5 meter! Brandend uit het vreugdevuur gehaald? Ik kan geen goede reden bedenken. Behalve dat er een storing in een bovenkamer moet zijn geweest.

Volgende dag, container in de brand. Brandweer met gillende sirenes door de straat, 6 brandweerlieden eruit, lieden, want er was een vrouwelijke bij. Dure hobby, fikkie steken.

Het moet niet gekker worden. Wie heeft daar nou lol van? Staat diegene vanuit het raam te kijken en zich in de handen te wrijven? Of denkt-ie er helemaal niet meer aan? Heeft-ie iets in de brand gestoken, toen de klep opengedaan, het vuur erin gegooid en nog een beetje in die vuilnisbak staan koekeloeren? Je moet de klep dan nog in een speciale stand houden en je neus dicht maar dan moet het wel lukken om ergens een walm te zien ontstaan. En dan hard wegrennen. Of juist heel nonchalant weglopen met een blik van: ‘ik heb het niet gedaan’. Ergens hoop ik dattie zijn jatten heeft gebrand. Een beetje, niet te erg, gewoon een blaartje maar dat hij dan even denkt dat dat toch niet zo slim was. En dat het een snelle leerling is en hij het noooooooooit meer zal doen. Ik denk in de hij-vorm maar het kan net zo goed een zij zijn hoor. Maar dat komt omdat mannen graag de bbq aansteken, daarom denk ik vuur?man.  En associërend Boom?man. Container?man.

 Kampvuur

 Ik twijfelde nog even om het op mijn weblog te plaatsen. Ik zal toch niet een of andere malloot op het idee brengen? Iemand opperde nog dat het vast een dronken iemand was, maar daar slaap ik echt niet rustiger van.

Advertisements

2 thoughts on “De vlam erin

 1. Ik hoor het al, sinds die poging-tot-auto-in-brand-door-halfafgebrande-kerstboom-ertegenaan-te-plaatsen gaan er een hoop poppelepees in jouw hoofdje om! Kijk maar uit dat je er geen hoofdpijn van krijgt!

 2. het spreekwoord luidt,je mag geen
  kwaad met kwaad vergelden,maar mijn
  mening is,het mogen meer als een paar blaartjes zijn (sorry hoor )

  dit is gelukkig goed afgelopen
  voor jullie

  I RB UIT DELFT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s